Jaluzelele ne permit nu doar sa controlam lumina si sa asiguram intimitatea intr-o incapere ci pot, in egala masura, sa fie folosite pentru a decora o incapere.

Jaluzelele reprezinta cea mai buna alegere pentru umbrirea spatiilor din interiorul locuintei.

Confectionate din materiale de calitate, ne ofera protectia optima impotriva soarelui. Fie ca preferi jaluzele verticale, fie ca preferi jaluzele orizontale, iti spunem in cele ce urmeaza de ce sa alegi jaluzele pentru locuinta ta.

Unde le putem gasi?

Jaluzelele sunt in general disponibile in magazinele de mobila sau in magazinele de bricolaj. Astfel, poti gasi jaluzele verticale dedeman sau le poti face la comanda intr-un magazin specializat.

Pentru asta, un specialist se va deplasa la tine acasa pentru a face masuratorile necesare.

Este in egala masura posibil sa alegi rulouri geam pe baza unui catalog pus la dispozitie online. Aceasta optiune este insa putin riscanta deoarece daca dimensiunile nu se potrivesc, returul nu este posibil.

Te sfatuim sa citesti cu atentie politica de retur si garantia inainte de a face o achizitie online.

Diferitele tipuri de jaluzele

Jaluzelele pot fi folosite pentru a separa o parte a incaperii, pentru mai multa intimitate. Suspendate de tavan, pot fi folosite pentru a separa spatii si pentru a ascunde anumite zone. In functie de utilizare, exista mai multe tipuri de jaluzele.

Jaluzele orizontale

Chiar daca intretinerea acestor tipuri de jaluzele poate fi mai complicata, ofera un excelent control al luminii. In ceea ce priveste curatarea, unele produse, mai noi si mai moderne, beneficiaza de un tratament antistatic cu electricitate, aplicat in fabrica, pentru a impiedica praful sa se acumuleze.

Jaluzelele exterioare se caracterizeaza prin lamelele din metal, din lemn sau din vinil si sunt propuse in numeroase culori si finisaje

Jaluzelele orizontale din lemn si din lemn fals nu sunt atat de scumpe ca si cele din metal sau din vinil.

Sunt perfecte atat pentru casele cu lambriuri traditionale, rustice, cat si pentru spatiile mai moderne. Jaluzelele din lemn sunt destinate unor incaperi mai umede si trebuie sa fie rezistente la mucegai.

Jaluzele verticale

Disponibile intr-un numar mare de culori si modele, jaluzelele verticale constituie o protectie excelenta impotriva soarelui, decorand totodata suprafata exterioara prin designul lor modern.

Cum spal jaluzele verticale? Deoarece armatura jaluzelelor verticale este situata la exterior, se afla in bataia elementelor volatile, prafului, polenului si altor impuritati. Este necesar ca jaluzelele verticale sa fie curatate in mod regulat pentru a garanta o buna longevitate structurii.

Este de ajuns sa folosesti apa cu detergent cu un burete moale pentru a curata armatura. Odata mizeria indepartata, vei usca cu ajutorul unei lavete curate.

Cum se dau jos jaluzelele verticale?

Trebuie sa stii ca nu trebuie sa dai jos jaluzelele verticale pentru a le curata. Nu trebuie sa le dam jos atat de des cum facem cu draperiile si cu perdelele. Daca vei alege sa le dai jos, sa le scoti din geam vei face risipa de timp si risti si sa le deteriorezi.

Pentru a le curata intr-un mod cat mai eficient cu putinta trebuie doar sa le aspiri. Asporarea jaluzelelor verticale si nevoie de peria de tapiterii de la aspirator. Intai si intai vei inchide complet jaluzelele si le vei intoarce pe una din parti.

Dupa care vei aspira cu grija fiecare jaluzea in parte, de sus in jos. Dupa ce termini, le intorci pe cealalta parte si repeti procedura. Pentru a nu risca sa deteriorezi jaluzelele nu folosi aspiratorul la putere maxima.

Pentru eliminarea prafului poti folosi un pamatuf sau o carpa uscata, foarte curata/sterge individual fiecare parte, cu grija. Aceasta operatiune poate fi efectuata o data la sase luni pentru a se evita spalarea lor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “De ce sa alegi jaluzele pentru locuinta ta

  1. Articolul este bine structurat si usor de urmarit. Am gasit informatiile prezente foarte relevante si actualizate la zi. Apreciez munca depusa de autor pentru a oferi cititorilor un material de calitate.

  2. Ma bucur ca am dat peste acest articol. Am invatat multe lucruri noi si interesante despre subiectul discutat. Autorul a reusit sa explice conceptele complexe intr-un mod accesibil si captivant, ceea ce m-a tinut captivat pe parcursul lecturii.

  3. Am fost impresionat de profunzimea subiectului abordat in acest articol. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva originala si bine documentata, care mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam inainte. De asemenea, am apreciat modul in care au fost prezentate sursele utilizate.

  4. Articolul este foarte informativ si ofera multe detalii despre subiect. Mi-a placut felul in care autorul a prezentat argumentele sale si a facut conexiuni relevante cu alte surse. Recomand cu caldura acest articol pentru cei interesati de acest domeniu.

  5. De asemenea, am apreciat modul in care autorul a prezentat diverse opinii si perspective despre subiect, fara sa fie partinitor sau tendentios. Acest lucru demonstreaza obiectivitatea si profesionalismul sau. In plus, am invatat multe lucruri noi citind acest articol si sunt nerabdator sa citesc mai multe articole de acest gen.

  6. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a argumentat bine ideile sale si a adus dovezi solide pentru sustinerea lor. Mi-au placut exemplele folosite si modul in care au fost integrate in text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *