Atunci cand folosesti oglinzi decorative moderne, gandeste-te si la modul in care ele vor influenta lumina din interiorul casei tale. Plasarea oglinzilor in locul corect in camere iti permite sa optimizezi lumina naturala.

Utilizarea oglinzilor pentru o mai buna iluminare

Utilizarea unor oglinzi interesante intr-un mod cat mai creativ in casa va face ca aceste piese sa fie nu doar utile pentru a vedea cum arati inainte de a iesi pe usa, dar si pentru a capta lumina si pentru a o proiecta in cele mai intunecate colturi ale casei, pentru a crea iluzii texturale sau spatiale si pentru a scoate in evidenta ornamentele si accesoriile preferate, care sa se reflecte in viziunea ta din unghiuri diferite.

Pentru a face asta, trebuie doar sa asezi oglinda langa o fereastra astfel incat sa prinda perfect unghiul de lumina si sa il directioneze eficient in intreaga casa.

Utilizeaza oglinzile pentru a crea texturi

O alta idee la fel de buna este sa utilizezi oglinzile pentru a crea texturi. Poti face asta in doua moduri cat se poate de simple. Primul mod este acela de a instala un cadru cu oglinda texturata care sa adauge un nivel tridimensional pentur perete. Oglinzile pot sa actioneze si ca piese de mobilier statement pentur casa ta, in orice incapere.

O alta metoda de a adauga texturi in camere este sa pozitionezi oglinzile astfel incat sa poata reflecta in mod eficient obiectele texturate care se afla deja in camera asa cum sunt mesele rustice de lemn, vazele sau alte astfel de articole.

Gandeste-te unde petreci cel mai mult timp in incaperea in care pui oglinda si ce unghi ti-ai dori sa vezi. Spre exemplu, cand stai in sufragerie pe canapea, ti-ar placea sa vezi vaza care se afla in spatele tau? Daca da, poti sa pui oglinda opus acestei pozitii.

Conecteaza oglinda cu exteriorul

Va trebui sa nu uiti ca oglinda este nu numai pentru interior ci si pentru exterior. Dupa ce ai depus efort pentru a obtine o oglinda de la unul din cei mai importanti designeri, vei vrea cu siguranta sa te bucuri de o oglinda decorativa din unghiuri diferite.

Poti pune oglinda astfel incat sa reflecte foarte bine imaginea de afara, atunci cand ai pereti de sticla mari. Astfel, vei aduce un colt de natura chiar in casa ta.

Stiai ca exista si oglinzi pentru exterior

Oglinzile pentru gradina pot sa fie pozitionate in numeroase locuri pentru a crea un efect puternic. Spre exemplu, poti pune oglinda in gradina, printre arbusti si vei crea imaginea unei porti secrete.

De asemenea, poti sa pui mai multe oglinzi mici in lungul unui perete pentru ca spatiul de relaxare sa fie mai mare si pentru a reflecta doar parti din exterior in interior.

Oglinzi cu design special pentru interioare

Utilizeaza regula treimilor in momentul in care amplasezi o oglinda ornamentala. Va trebui sa tii cont de inaltimea obiectului de mobilier deasupra caruia plasezi oglinda.

Spre exemplu, daca pui oglinda deasupra semineului, masoara inaltimea acestuia si dubleaz-o, astfel incat oglinda sa fie in prima treime deasupra. Latimea pe care o are oglinda nu trebuie a fie mai mare decat cea a mobilierului deasupra caruia este plasata.

In cazul in care ai pereti goi, o oglinda decorativa se va dovedi cea mai buna solutie. Poti alege o oglinda rotunda sau una dreptunghiulara, in functie de preferintele pe care le ai.

Dupa ce ai ales forma, culoarea si textura unei oglinzi care completeaza perfect camera, va trebui sa pui oglinda simetric pentru a nu atinge tavanul.

Creaza iluzia unui spatiu amplu cu oglinzi

Cu cat oglinda pe care o ai este mai mare, cu atat va creste si spatiul din interior. Gandeste-te bine la unghiul incaperii pe care vrei sa o reflecti.

Plasarea oglinzii vis a vis de fereastra, spre exemplu, va aduce atat lumina naturala cat si verdeata intr-o camera mai mica. Intr-o camera in care este probabil sa te distrezi, o oglinda mare poate creste atmosfera din camera dan iluzia mai multor oaspeti.

Oglinzi pentru decorarea holului

O oglinda statement la intrarea in casa ofera senzatia de lumina inca de la primul contact, ceea ce se poate dovedi util atat pentru cei care locuiesc in interior, cat si pentru musafiri.

Holul este prima camera din casa in care intra cei care vin in vizita la tine si trebuie sa ofere o imagine primitoare si interesanta inca de la inceput. Acesta este si motivul pentru care o oglinda pe hol te poate ajuta sa creezi imaginea unui spatiu amplu si primitor.

Pe hol, daca ai suficient spatiu poti opta pentru o oglinda de podea, iar daca spatiul este mic cea mai buna varianta este sa folosesti o oglinda de perete.

Utilizarea oglinzilor in baie

Oglinzile din baie sunt un subiect destul de sensibil, pentru ca foarte multe persoane se simt inconfortabil atunci cand acestea sunt pozitionate spre cada sau spre dus. Totul depinde de modul in care amplasezi oglinzile, dar si de preferintele persoanelor care folosesc baia.

Este important sa discuti cu intreaga familie inainte de a pune oglinzile din baie. Totodata, in baile mici va trebui sa tii cont si de spatiul disponibil pe care il ai. Aici, una din cele mai bune optiuni poate fi o oglinda cu leduri.

Indiferent daca vrei sa pui o oglinda in dormitor, in hol, in living sau in dressing, cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont este locul de unde bate lumina si locul in care vrei ca lumina sa fie directionata.

Poti crea o adevarata magie cu oglinzi, dar trebuie sa fii foarte atent la modul in care le alegi astfel incat rezultatele obtinute sa fie cele asteptate. O oglinda plasata gresit poate schimba complet imaginea generala a casei tale si poate da un aspect incarcat sau chiar stresant interiorului.

Nu folosi oglinzi extrem de mari in camere foarte mici pentru ca vor genera impresia unui spatiu inghesuit si aglomerat. De asemenea, prea multe oglinzi intr-un spatiu pot crea confuzie.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Cele mai ingenioase metode de a face interiorul sa para mai modern si mai luminos

  1. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Recomand cu caldura acest material tuturor celor interesati de acest domeniu.

  2. Am gasit articolul foarte bine structurat si organizat, ceea ce mi-a facilitat intelegerea continutului. Paragrafele sunt bine delimitate, iar ideile sunt prezentate logic si coerent.

  3. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat punctele sale, folosind exemple relevante si studii de caz. Acest lucru face ca informatiile prezentate sa fie mai convingatoare si usor de inteles.

  4. Articolul este foarte interesant, oferind informatii utile despre un subiect important. Autorul a abordat cu atentie diferite aspecte legate de tema aleasa, prezentandu-le intr-un mod clar si accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *