Jaluzelele sunt printre cele mai populare si cele mai vandute produse pentru ferestre, in general. Jaluzelele sunt formate din profile de sus si de jos, lamele de aluminiu, ghidaj de nailon, cordon si un cordon de scara care permite inclinarea lamelelor.

Pentru ferestrele tale vei gasi diverse tipuri de jaluzele verticale, jaluzele orizontale, jaluzele rulou, jaluzele moderne, jaluzele plusate, jaluzele bucatarie.

Unele difera, de exemplu, prin profilul de sus, altele la randul lor in modul de functionare, eventual atasarea la fereastra sau adancimea deflecului (fereastra intermediara, operare cu snur/tija de intoarcere, operare cu lant, jaluzele solare).

Cu alte cuvinte, vei gasi jaluzele pentru toate tipurile de ferestre, fie pentru cele mai noi termopan, fie pentru ferestrele vechi din lemn.

Jaluzele rulou

Jaluzelele rulou nu sunt la fel de comune in case precum jaluzelele verticale sau orizontale, insa acestea devin din ce in ce mai populare.

Spre deosebire de jaluzelele obisnuite, acestea sunt mai variabile in ceea ce priveste aspectul, motiv pentru care nu sunt doar foarte potrivite pentru protectia solara, ci sunt si excelente elemente decorative de exterior.

Jaluzelele rulou constau dintr-un profil superior cu un arbore de infasurare (daca este necesar cu o caseta), profil inferior si material. Poti alege materialul din multe culori diferite, modele si, mai ales, gradul de transluciditate.

Poti alege jaluzele in functie de modul cum ar trebui sa actioneze, si anume, mai mult ca o perdea, astfel incat sa ai suficienta intimitate, dar sa lasi lumina zilei sa intre in interior sau daca iti doresti o camera mai intunecata.

In acest caz, ar trebui sa dai preferinta unui material opac. Jaluzelele rulou difera in functie de materialele profilelor si arborilor de infasurare (rulou din plastic, rulou metalic, rulou din lemn) designul profilului superior, adica daca este vizibil sau protejat de o caseta.

Jaluzele moderne

Jaluzelele moderne pentru exterior sunt folosite cu mare succes de multi ani. Permit racirea incaperilor si controleaza lumina soarelui care patrunde in ele.

Sunt potrivite nu numai pentru cladiri comerciale si corporative, ci si pentru casele private, unde sunt folosite din ce in ce mai des.

Jaluzelele moderne au o constructie foarte simpla si o gama larga de culori, datorita carora pot fi adaptate la gustul clientului. In prezent, jaluzelele sunt fabricate nu numai din diverse tipuri de aluminiu, ci si din lemn, bambus si tesatura.

Ele pot fi actionate in mai multe moduri, de exemplu, sfoara, buton sau lant. Jaluzelele moderne sunt echipate cu lamele de ultima generatie. Spre deosebire de jaluzelele rulou, jaluzelele moderne verticale si orizontale pot fi folosite cu succes pentru a acoperi suprafete mari.

De aceea se adapteaza bine tendintelor arhitecturale moderne. Lamelele pot fi controlate dupa bunul plac cu ajutorul unui motor electric.

Jaluzele pentru bucatarie

Jaluzelele sunt o alegere buna si pentru bucatarie, deoarece suprafata lor din aluminiu este insensibila la aerul umed, nu absoarbe apa din aerul ambiental si nu rugineste.

Jaluzelele de bucatarie subliniaza prin liniile lor clare, utilizarea functionala a spatiului de bucatarie si asigura o suprafata linistita.

Lamelele in culoarea albastru ofera bucatariei o nota de fler marin, iar efectul calmant al albastrului te va mentine calm, chiar si atunci cand gatitul devine stresant.

Culoarea argintiu cu un luciu natural este neutra si, prin urmare, discreta, dar in acelasi timp putin mai incitanta decat argintul pur.

Aceste jaluzele se potrivesc in fiecare bucatarie. Textura structurata ofera acel ceva in plus, o adevarata atractie vizuala.

Pentru oricine crede ca decorul bucatariei este deja suficient de tehnic si de cool, bronzul poate fi alegerea potrivita. Cu nuanta de pamant, aceste jaluzele ofera un contrast frumos cu suprafetele metalice si ceramice din bucatarie.

5 thoughts on “Ce tipuri de jaluzele sa alegi pentru casa ta si care sunt avantajele lor

  1. Am citit cu mare interes despre proprietatile antivirale ale fructelor de padure prezentate in articol. Este fascinant sa descopar ca aceste fructe pot stimula sistemul imunitar si pot ajuta organismul in lupta impotriva virusurilor. De asemenea, ma bucur sa aflu ca acestea au si efecte benefice asupra memoriei si creierului, ceea ce le face o alegere excelenta pentru mentinerea sanatatii mintale.

  2. Articolul furnizeaza informatii foarte utile despre beneficiile consumului de fructe de padure. Este interesant sa aflam ca aceste fructe sunt bogate in antioxidanti si vitamine, contribuind la mentinerea unei stari bune de sanatate. De asemenea, sunt impresionat de faptul ca consumul regulat al acestor fructe poate ajuta la prevenirea unor afectiuni precum cancerul sau bolile cardiovasculare.

  3. Cred ca acest articol ar putea fi imbunatatit prin adaugarea unor exemple concrete sau studii de caz care sa ilustreze mai bine ideile prezentate. De asemenea, o analiza mai amanuntita a consecintelor posibile ar fi benefica pentru cititori.

  4. Sunt de acord cu majoritatea punctelor prezentate in articol, insa as adauga ca exista si alte perspective importante de luat in considerare. Ar fi fost util sa se faca o comparatie mai detaliata intre diferitele opinii exprimate.

  5. Articolul acesta este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam despre subiectul discutat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat problema si argumentele prezentate sunt foarte convingatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *